Nyttig viden om eternittag

  • af
Nyttig viden om eternittag

Skal du lægge nyt tag på dit hus? Der går heldigvis mange år mellem hver gang man skal lægge et nyt tag, men her får du mere viden om hvad et eternittag kan, og hvorfor det er noget du skal overveje, når nu du skal lægge et nyt tag.  

Hvad er eternittag?  

Et eternittag, er en af de mest populære tagtyper i Danmark. Det kommer blandt andet af, at eternittage passer særdeles godt ind i den byggestil, som vi benytter os af i Danmark. Mange har dog spørgsmål omkring eternittag, fordi vi har fået ny viden om dem. Lad os kigge lidt mere på den nye viden her.  

Indeholder eternittage asbest?  

Eternit tag som er lavet før 1984, indeholder asbest. Dette er et stof det potentielt kan være kræftfremkaldende, og derfor er det helt naturligt at man er bekymret omkring, om dette er noget man har i sit hus. Et eternittag kan holde mellem 35-45 år, og dermed så nærmer det sig tid til at udskifte de sidste asbestholdige eternittage i Danmark.  

Det er dog ingen fare med asbesten i taget, medmindre du selv skal udføre reparationer på det. Det er ikke noget, der trænger ind i din bolig. Det betyder ikke, at det måske ikke er på tide at udskifte dit tag eller reparere det.  

Et tag er nemlig ikke noget, der holder for evigt, selv om eternittage er en af de klart mest holdbare løsninger på markedet. Det er meget vanligt, at dit eternittage har en del afskalning, og dette er ikke noget, der giver et særligt pænt look. Derfor er det relevant at se på, om man skal få repareret sit tag.  

Derfor kan man bestille en professionel tagtjek, så man kan få en til at kigge på, hvad der skal laves ved dit tag. Man kan også vurdere, om man bare skal få sit tag malet.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *