Fri fragt ved køb over 499 kr. 

Bæredygtigt når det er muligt,

design når det er bedst,

omtanke – altid

Min kurv

0 vare(r)

Din indkøbskurv er tom.

N-Sleep

Sund og naturlig søvn med økologisk og allergivenlig kapok!

N-Sleep er et dansk familiefirma, der blandt andet producerer madrasser, dyner, puder, rullemadrasser, ammepuder og hynder i økologisk kapok. Kapok fra N-Sleep er den optimale løsning for dig, der vil undgå kemi og allergi, og samtidig være både miljørigtig og bæredygtig.

N-Sleeps produkter er fyldt med det økologiske naturfyld kapok, som med sine helt fantastiske egenskaber er det perfekte valg for dig, der vil gøre det allerbedste for dit barn og for dig selv. I er nemlig fri for både kemi og allergifremkaldende stoffer, når I vælger at sove med de økologiske og allergivenlige produkter fra N-Sleep. Alle produkter fra N-Sleep er produceret i overensstemmelse med GOTS standard, og al forarbejdning og produktion er foregået helt uden brug af blegemiddel eller andre kemiske stoffer.

N-Sleep har et bredt sortiment af super lækre produkter. Vi kan blandt andet fremhæve madrasser til de populære baby- og børnesenge Juno og Stokke Sleepi

N-Sleep er allergivenlige

Madrasser, dyner og puder med kapokfyld er noget af det mest allergivenlige, du kan sove i. Støvmider, bakterier og svampesporer kan nemlig ikke leve i kapok. Det er, fordi kapokken ikke suger fugt, og fugt er livsnødvendigt for støvmider og svampesporers overlevelse. Desuden er bolstrene vævet så tæt, at støvmiderne ikke engang kan komme igennem. Endelig er alle produkter fra N-Sleep forarbejdet helt uden brug af blegemidler, bromerede flammehæmmere, tilsætningsstoffer og anden uønsket kemi, der kan give allergiske reaktioner på sigt. 

Produkterne fra danske N-Sleep er derfor helt perfekte til ikke alene allergikere, men også til alle andre, der ønsker et godt og sundt sovemiljø for sig selv og sin familie. 

Om kapok og varme

Det økologiske og allergivenlige kapokfyld består af 80% luft. Kapokken består af fine, hule fibre, som både isolerer godt og samtidig også giver rigtig god ventilation. Kapokken reflekterer kroppens varme på en behagelig og naturlig måde. Den økologiske kapok er temperaturregulerende, så du for det første holder varmen lige godt i stuetemperatur som i uopvarmede rum, og for det andet kan bruge den samme dyne året rundt. Derudover bliver den fugt, kroppen afgiver i nattens løb, transporteret væk via kapokken, så du og dit barn får en roligere søvn. 

Der kan være mange årsager til, at man sveder om natten. Visse typer medicin kan give nattesved. For kvinder i overgangsalderen kan nattesøvnen forringes dramatisk af natlige svedeture. Og derudover kan dit barn være et såkaldt ”varmt barn”, som har tendens til at blive fugtig eller direkte våd i nakken og i håret i løbet af natten. Fordi kapokken er svedtransporterende vil du og dit barn opleve en mere tør og behagelig nattesøvn, når du vælger N-Sleeps produkter. 

Madrasser fyldt med kapok har de samme gode isolerende egenskaber som dynerne, og er derfor noget af det bedste, du kan vælge til den lilles seng. De faste kapokmadrasser er optimale for god liggekomfort og giver blid støtte til dit barns voksende knogler. I barnevognen vil kapokmadrassen holde din baby varm om vinteren og kølig om sommeren. 

Da alle kapokmadrasser er syet i hånden og herefter nænsomt fyldt med kapok, kan der være variationer i syninger og størrelse.  

N-Sleep går op i bæredygtighed

Den økologiske kapok stammer fra kapoktræet, der vokser i Asien og Sydamerikas regnskove. Kapokken, som N-Sleep bruger til fyldstof, er indholdet af kapoktræets frøkapsler. Kapokfibrene bruges direkte fra frøkapslerne uden tilsætningsstoffer eller brug af kemikalier under forarbejdningen. Frøkapslerne kan plukkes af kapoktræet år efter år uden at skade det, og dermed undgår man træfældning i den truede regnskov. Når du vælger et produkt med kapok, støtter du dermed bæredygtig produktion og er med til at bevare regnskoven. 

Kapok er 100% økologisk fra naturens side. N-Sleep fortæller, at de desværre ikke kan få certificeret kapokken som økologisk, da de store kapoktræer er vildtvoksende i den fri natur. Ikke desto mindre er kapokken fra N-Sleep økologisk, idet kapoktræerne hverken bliver gødet eller sprøjtet og vokser på friland. 

N-Sleep udvælger desuden nøje sine leverandører, for at kunne leve op egne høje krav til kvaliteten af råvarerne. 

Certificeret økologiske bolstre, betræk og lagner

Alle bolstre og betræk fra N-Sleep er syet i GOTS certificeret økologisk bomuldsstof. Stoffet er ubleget, og der er ikke tilsat nogen former for kemi i forarbejdningen. Stoffet har derfor bevaret den naturlige beige farve fra bomuldsplanten. 

Vævningens tæthed er testet 100% støvmidetæt, hvilket gør, at de husstøvmider, der kommer i kontakt med dit kapok produkt, ikke kan komme igennem bolstret. Du kan derfor vedligeholde din dyne eller pude blot ved at lufte eller tørretumble den jævnligt, hvilket fjerner støvmiderne, der kan have lagt sig på overfladen. 

Lagnerne fra N-Sleep består af 50% økologisk ubleget bomuld, 45% tencel og 5% kapok. Bomulden er GOTS certificeret. Tencel fibrene er udvundet af FSC certificerede bøge- og eukalyptustræer fra Sydafrika. Den eneste udledning ved forarbejdningen af tencel fibrene er rent vand. Kapokfibrene høstes fra vildtvoksende træer, der hverken er gødet eller sprøjtet. 

N-Sleeps systue – tæt på kapoktræerne

N-Sleep har sin egen systue i Hanoi i Vietnam. Mange af de kvinder, der arbejder på systuen, har været ansat lige siden opstarten af systuen i 2010. N-Sleep fokuserer meget på arbejdsmiljø og gode betingelser for sine ansatte og betaler fx løn under sygdom og barsel – noget som ikke er almindeligt i Asien. På denne video fra systuen kan du se, hvordan kapokprodukterne fra N-Sleep bliver til

Om vedligeholdelse af N-Sleeps produkter

N-Sleep anbefaler, at du tørretumbler dyner og puder med kapokfibre ved minimum 50° i 30 minutter hver 3. måned eller efter behov. Dette vil lufte de fine kapokfibre og rense for husstøvmider og andre allergener, som kan sidde udenpå bolsteret. Undersøgelser viser, at den lette tørretumbling effektivt fjerner husstøvmider og allergener. Det er ikke nødvendigt med en vask og efterfølgende lang tørring for at holde dine dyner og puder rene og lækre. 

Ved ikke at vaske dynen sparer du energi og udledning af spildevand i vores miljø. Du kan med stor fordel lufte dynen udendørs, da kapok, modsat dundyner, har godt af solen. 

Hvis uheldet har været ude, og du er nødt til at vaske, kan N-Sleeps dyner og puder vaskes ved 60° i en normal vaskemaskine. Når du vasker din dyne eller din hovedpude, skal du anvende et enzymfrit vaskemiddel og undlade at bruge skyllemiddel. Efter vask er det vigtigt, at dynen eller puden tørres grundigt i en tørretumbler sammen med et par tennisbolde i 2-3 timer. 

Pletter på dynen eller puden kan du nøjes med at rense med varmt vand og tørre efter med en tør klud. 

Din kapokmadras kan du pletrense med varmt sæbevand. Husk at skylle grundigt efter med rent vand. N-Sleep anbefaler, at du bruger en vandafvisende rullemadras som madrasbeskytter. Rullemadrassen kan vaskes ved 60° og efterfølgende tørretumbles. 

Vi hos Bischoff Living elsker kapok, og vil gerne dele det med dig. Så, som den alleryngste Bischoff har udtrykt det: ”Gå amok i kapok!” Ring eller skriv til os hvis du vil vide mere.

Læs mere

Tabel  Liste

Tabel  Liste

Loading...
Vent venligst ...