Fri fragt ved køb over 499 kr. 

Bischoff Living

Bæredygtigt når det er muligt,

design når det er bedst,

omtanke – altid

Min kurv

0 vare(r)

Din indkøbskurv er tom.

Argan Marked - Marokkanske Tæpper

Beni Ouarain Tæpper – Originaliteten fortsætter…

Beni Ouarain tæpper bliver af mange betragtet som "kongelige tæpper" - den mest prestigefyldte marokkanske og håndvævede højkvalitets-silkeagtige uld, hvor hvert tæppe er unikt.

Beni Ouarain tæpper er autentiske og håndvævede af kvinderne i nomadestammen Beni Ouarain og nærliggende landsbyer. Beni Ouarain ligger i Atlasbjergene, som ligger i den nordlige del af Marokko. Beni Ouarain stammen er en berbisk stamme og ligger i området mellem byerne Taza, Tahla, Ahermoumou og Tazarine. Området kaldes også Tazekka National Park, som er en af de mest frodige områder i Marokko.

Vinteren bliver meget kold i de marokkanske Atlasbjerge – med væsentlig lavere temperatur end i resten af Afrika. For at beskytte sig mod kulden i de barske vintre, væver familierne i Beni Ouarain stammen disse tykke uldtæpper. Oprindeligt er Beni Ouarain tæpperne altså ikke beregnet til at have et dekorativt formål, men var snarere en nødvendighed dikteret af omstændighederne. De blev traditionelt brugt som madrasser og tæpper. Af den grund er den traditionelle størrelse omkring 400 x 200 cm. Den størrelse tæppe gør det muligt at sove på tæppet og samtidig folde det hen over sig. I dag fås i alle mulige dimensioner. Vægten varierer (for et tæppe på ca. 4 x 2 meter) fra 20 til 35 kg, og højden af uld er mellem 25 mm og 40 mm. Tykkelsen og vægten af et Beni Ouarin tæppe giver en tilstrækkelig robusthed og tyngde til at stabilisere sig på et gulv. ”Typiske kendetegn for et ægte Beni Ouarain tæppe er knuderne og uregelmæssige rammer på bagsiden af tæppet. Det er blot at mærke på bagsiden af tæppet”, forklarer Jonas.

Beni Ouarain tæpper er lavet af økologisk naturlig og ren uld, der kommer fra en rustik berber-fårerace. Ulden kaldes "Marmoucha". Fordi kvinderne i Beni Ouarain stammen går efter den særligt bløde og silkeagtige uld, kan det tage op til flere år at indsamle uld nok til et tæppe.

Beni Ouarain tæpper har bevaret deres originalitet. Deres design består – stadig - af asymmetriske mønstre, minimalistiske sorte eller brune, og geometriske former; romber (også kaldet ”diamanter”), linjer og trekanter. De meget dekorative mønstre er vævet på bunden af en naturlig elfenbensfarvet uld. Beni Ouarain tæpper er kendetegnet ved den abstrakte kunstneriske stil, ved deres renhed og deres evne til at tilpasse sig alle slags hjem – synes vi.  

At få fat på de ægte Beni Ouarain tæpper kan være lidt af en jungle har vi erfaret. Vi har derfor alliereret os med én, som kender til Beni Ouarain tæpper og selve området i Marokko. Jonas Ghiyati stammer selv fra Ghiyata, som er en af Beni Ouarain stammer…. Jonas Ghiyati bor i dag i Danmark sammen med sin kone og to børn. Han er født og opvokset i Marokko i en familie, der altid har været tæt knyttet til Beni Ouarain. Jonas foretrækker at købe Beni Ouarain tæpperne direkte hos Berber kvinderne i deres egne landsbyer med Fairtrade for øje. Han undgår mellemhandlere og såkaldte "tæppemæglere". ”Når jeg handler tæpper, tager jeg eller min bror op til kvinderne, som sidder i en kvindeassociation og væver tæpperne. Nogle gange bestiller jeg specielle mål og mønstre og andre gange køber jeg det de allerede har vævet”, fortæller Jonas og fortsætter: ”Har jeg tid, tager jeg selv til Marokko og handler, og ellers klarer min bror det. Når vi køber tæpperne direkte hos kvinderne, få de det fulde beløb men køber man hos en ”tæppemægler” bliver kvindernes løn væsentlig lavere pr. tæppe. Derfor har det meget at sige, hvor man køber tæpperne henne” slutter Jonas.

Boucherouite tæpper - nyhed hos Bischoff Living

Som noget helt nyt hos Bischoff Living har vi nu også valgt at have marokkanske Boucherouite tæpper på hylderne. Boucherouite tæpperne, synes vi, er helt uimodståelige i deres vidunderlige ekstravagante farver og tidsløse design. Tæpperne bliver lavet af kasseret tøj, der får nyt liv og bliver en del af en uendelig fantasi. Et "tæppe af klude" er nemlig hvad ordet Boucherouite tæpper betyder. Boucherouite er et sammensat marokkansk ord: "Bou" = "Af med" og "Cherouite" = "klude/brugt stof". Dét er da bæredygtigt design! Vi er helt vilde med dem! Læs mere

Tabel  Liste

Tabel  Liste

Loading...
Vent venligst ...